Så har det sett ut sedan hösten 2011, då man startade upp läxhjälpen på skolan. Varje måndag finns de frivilliga på plats på skolan i några timmar för att hjälpa elever i årskurs 1–5 och samtidigt avlasta personal och föräldrar.
– Vi har ungefär sju till åtta elever vid varje träff, men tidigare har vi haft så mycket som 15–17 vid varje tillfälle, säger Monica Åkerström, en av de frivilliga.
Oftast får eleverna hjälp en och en. Pensionärerna sätter sig ned med en elev och går igenom läxan. Något som uppskattas av lärarna på skolan.
Anna-Stina Hellgren är lärare i årskurs 1 och följer två av sina elever till läxhjälpen.
– Jag har sex elever som kommer hit. Barnen brukar vara jättestolta efteråt. De kommer till mig och visar upp att de har gjort läxan. Det är jättebra att den här hjälpen finns, det är otroligt värdefullt. Det skulle vara svårt att lösa det på något annat sätt, säger Anna-Stina Hellgren.
8-åriga Feruz Bekure Sibhato går i årskurs 1 och brukar gå på läxhjälpen regelbundet. I dag sitter hon med Ewa Fredenberg, pensionerad lärare, och högläser i en bok och svarar på frågor skriftligt.
– Jag har lärt mig mycket, säger hon och berättar att det går bra att ha läxhjälp.
Vid ett bord en bit bort sitter 10-åriga Lovisa Rosenius som går i årskurs 4, tillsammans med den pensionerade läraren Jan Olsson.
– Det är bra att få hjälp med läxan på måndagar, så kan jag göra något annat på helgen, säger hon.
Monica Åkerström poängterar:
– Vi behöver fler frivilliga som kan hjälpa till. Man behöver inte ha någon särskild utbildning. Det räcker om man tycker om barn och vill hjälpa dem, säger hon.
Härkan du läsa tips på hur du gör om du ska hjälpa barn med läxläsning.