Här är årets glöggsmak

Med drygt tre månader kvar till julafton släpper Blossa årets glöggsmak. I år hämtas smakerna från den italienska Amalfikusten.

Limoncello har gett inspiration till 2018 års årgångsglögg från Blossa. Foto: Pressbild.

Limoncello har gett inspiration till 2018 års årgångsglögg från Blossa. Foto: Pressbild.

Foto: Norran

Not Found2018-09-18 15:46
Limoncello har gett inspiration till 2018 års årgångsglögg från Blossa. Foto: Pressbild.
Limoncello har gett inspiration till 2018 års årgångsglögg från Blossa. Foto: Pressbild.

Solmogna Ovale di Sorrento är de citroner som utgör grunden i tillverkningen av likören Limoncello. Nu utgör de, tillsammans med rosmarin, timjan, basilika samt de traditionella glöggkryddorna, även basen i årets glögg.

– Blossa 18 är en spännande kombination av soligt medelhav och klassisk svensk jul, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa i ett pressmeddelande.

De senaste 15 åren har Blossa varje år tagit fram en årgångsglögg och sedan 2011 har de hämtat inspiration från hela världen.

Här är Blossas tidigare årssmaker

2003: Pomerans

2004: Vinteräpple

2005: Hjortron och armagnac

2006: Lingon och enbär

2007: Havtorn och kanel

2008: Blåbär

2009: Clementin

2010: Saffran

2011: Arabica

2012: Yuzu och ingefära

2013: Hallon och nypon

2014: Lavendel

2015: Earl grey

2016: Kråkbär

2017: Old Delhi med mango, chili och spiskummin

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om