Det skriver fritidskontoret på Skellefteå kommun i ett pressmeddelande.
En av fritidsledarna som varit med längst är Susanne Oderth. Hon är till vardags fritidsgårdsföreståndare på fritidsgården Grottan i Ursviken.
– Från började handlade det mycket om chattande. Nu har det blivit mer av en informationskanal för min del.
Facebook är den huvudsakliga kanal de använder sig av. En gång i veckan sitter varje person inne cirka två timmar, men en del har som vana att titta till Facebook några gånger varje dag.
– Jag brukar göra det så att det inte dröjer en vecka till man svarar. Ungdomarna vill ha snabba svar, säger Marcus Lundström som också varit med från början.
Ett komplement
Fritidsledaren Johanna Storfält ser Fritidsgården på nätet som ett komplement till den vanliga fritidsgården. Hon använder Facebook till att fånga upp saker.
– Det blir mer och mer samtal på chatten. Det här är också ett bra sätt att nå ungdomarna eftersom det har blivit det nya SMS-forumet. Många av dem har Facebook som en app på mobilen så då svarar de ofta på en gång, säger hon.
Malin Marklund, till vardags på fritidsgården Söder i Skellefteå, har nyss börjat använda Facebook i sitt arbete.
– Jag tycker att Facebook är en bra kommunikationskanal till ungdomarna. Både som informations-, marknadsförings- och samtalskanal.