Det som började som en regnig, mulen förmiddagen sprack upp i sol. Under dag två på Matfesten var det mycket folk i rullning.
Sara Lindahl i Norsjö driver det egna företaget Naturlig deo och tillverkar deodorant gjord på enbart naturliga ingredienser.
– Jag har ju bara varit i Norsjö tidigare, men jag var väldigt nöjd med torsdagens försäljning på Matfesten, säger hon.
Märta Eklund från Vargviksgårdens trädgård utanför Burträsk säljer sina blommor på Matfesten, något hon gjorde även förra året.
– En man från Härnösand kom ända hit för att köpa en ”splendid white”, en ny sort av violruta och det tyckte jag var riktigt roligt. Det är den sociala biten jag gillar på sådana här ställen, säger hon.
Från Klutmarks bageri finns Jörgen Hermansson på plats.
– Vi säljer mest av mjukkakan och småkakorna just nu. Det har gått riktigt bra och jag ser fram emot morgondagen.
Det är den sociala biten jag gillar på sådana här ställen.
Tätt med folk. Många sökte sig till Matfesten i solen. Foto: Leif Andersson.
Foto: Foto: Leif Andersson.
Hummer. Det och andra skaldjur såldes utanför Bryggargatans bistro. Foto: Leif Andersson.
Foto: Foto: Leif Andersson.
Smakprov. Jörgen Hermansson från Klutmarks bageri smakade en av sina delikatesskorpor med Västerbottensost. Foto: Leif Andersson.
Foto: Foto: Leif Andersson.
Försäljning. Runar Larsen och Jon-Oskar Arnason, Bryggargatan samt Olle Jonsson, Sjöboden, sålde skaldjur. Foto: Leif Andersson.
Foto: Foto: Leif Andersson.
16 kilo. Så mycket väger Svedjans gårdsost, en av ostarna som Johanna Hellström sålde på Matfesten. Foto: Leif Andersson.
Foto: Foto: Leif Andersson.
Naturligt. Sara Lindahl från Norsjö säljer sin naturliga, giftfria deodorant. Foto: Leif Andersson.
Foto: Foto: Leif Andersson.
Provsmakar. Edvin Lindqvist, tre och ett halvt år, smakar rabarbermust från Lilla Musteriet och verkade tycka att det var gott. Foto: Leif Andersson.
Foto: Foto: Leif Andersson.