Det rapporterar Norrbottens-Kuriren.
I somras lanserade Järnvägsgrillen i Luleå ett nytt hamburgermål, kallat "Loket" – 4 gånger 150 grams nötkött (600 gram) och sedan är resten dimensionerat efter det.
Men bodensarna ville inte vara sämre och berättade att man minsann kunde beställa en "Dubbel quad" på Mojjen i Boden– på 8 gånger 200 gram (1,6 kilo nötkött).
Men burgarhetsen slutade inte där. Några dagar senare berättade Norran om ”Doublequintuplettrinity burger” som dök upp med stil och ackuratess – restaurangen Coasters hade skapat en högrevsburgare på 1,2 kilo (6 gånger 200 gram kött) som den 22-årige Skelleftebon Adam Löfgren hade lyckats sluka i sig.
Läs också: Här är monsterburgaren som Adam i Skellefteå slukade på Coasters
I ett halvår har burgarhetsen slagit av på takten.
Men nu, helt plötsligt, har den dykt upp till ytan igen. På restaurang Kalabra i Sundsvall har man precis lanserat "Monsterburgaren" som får Järnvägsgrillens "Loket" att framstå som ett leksakståg från Brio i jämförelse. Här handlar det om en burgare med totalvikten 2,2 kilo.
Tidningen Aftonbladet har varit i kontakt med kocken Anders Odelind som ligger bakom "Monsterburgaren". Han berättar att en stamkund fick honom att skapa monstret.
– Jag tänkte att 1,5 kilo var lite lite, så jag körde på 2,2 kilo istället, säger kocken Anders Odelind som berättar att fem personer försökt äta upp burgaren. Men ingen har lyckats.
– De var tre stycken här i går (torsdag) men de delade på den och åt inte ens upp alla pommes frites.
Priset för "Monsterburgaren"? – 400 kronor. Inte en spänn mer eller mindre.
Simon Jakobsson/ Norrbottens-Kuriren