De röda skyltarna på var sin sida om dammen ger ett tydligt besked: vägen är nu avstängd fram till den 19 juni ”på grund av förstärkningsåtgärder”.
Och den här dagen innehåller cirka tolv timmars arbete både ovanför och under vattenytan.
Redan vid fem-tiden på morgonen finns de första på plats, dryga timmen senare genomförs de första dykningarna intill ledmuren uppströms Bergsbydammen.
Och vad man gör?
Gjuter under vattnet, närmare bestämt.
Ett tio-tal personer är inblandade: allt från betongbilarnas förare och den som fjärrmanövrerar det långa röret som leder betongen under vattnet, till de tre dykarna som blir gjutningsarbetets sista, viktiga länk där nere i den iskalla Skellefteälven.
När Norran kommer på besök är det bara minuter kvar innan dykaren Henrik Granqvist ska ned i vattnet för att fortsätta arbetet med att gjuta det 20 meter långa och 5 meter breda betongstödet intill dammens ledmur.
Betongstödet är en del av förstärkningsarbetet, stödet ska hålla emot ledmuren så den inte börjar glida eller i värsta fall rasar.
Tolv timmars arbete och 150 kubikmeter med betong ska passera röret och ned i den form som utgör betongstödet.
Hur länge är du där nere, Henrik?
– Tills man börjar frysa, det blir cirka en och en halv timme.
Oj, det lät länge. Hur är du klädd för att motverka kylan?
– Under den här svarta torrdräkten, som är av gummi, har jag fem lager kläder.
Det har blivit dags att gå ned i vattnet för Henrik, allt är förberett för att fortsätta gjutningsarbetet.
I den lilla arbetsbaracken intill ledmuren finns en tv-monitor som visar bilder från kameran på dykarhjälmen som Henrik bär.
På det sättet kan allt genom samarbete finjusteras in i minsta detalj, så att arbetet med betongen ska bli så bra som möjligt.
Intill står projektledaren Per Elvnejd.
Han arbetar vid Skellefteälvens Vattenregleringsföretag, är dammtekniskt sakkunnig och dessutom projektledare för de åtgärder som ska göras vid Bergsbydammen.
Hur gjuter man ett betongstöd i vatten, det låter komplicerat?
– Man måste ha en betong som är lättflytande. Men med hjälp av en tillsats, ett speciellt medel, så blandas inte betongen med vattnet.
Vad är brinntiden för betong i nära nollgradigt vatten?
– Betongen styvnar efter 24-48 timmar och sedan fortsätter hållfastheten att öka ytterligare en tid, svarar Per Elvnejd.
Han medger att arbetet kring att gjuta under vatten innehåller förstärkningsprojektets mest komplicerade del:
– Ja, dels är det här svårast att beräkna tidsmässigt, dels handlar det om platsanpassade lösningar.
– Dykarbetet inför tisdagens gjutarbete har skett nattetid. Detta har självklart skapat mer arbete när vi jobbat med att få den stora betongformen på plats, avslutar Per Elvnejd.