Far och son Cemal och Yusuf Mutlu har drivit Stay i Norsjö sedan 2020, och har genom åren sett till att restaurangen både varit uppskattad och välbesökt.
Men nu är det dags för nya krafter att ta över.
Det handlar om Omid Ebrahimi, som tillsammans med vännerna och medarbetarna Younes Mataei och Mustafa Majidzadeh redan har hunnit tillbringa ett par veckor på Stay för att kolla in företrädarnas arbetssätt och rutiner.
Både Younes och Mustafa har flera års erfarenhet från branschen, medan Omid har en lite annan bakgrund som mekaniker.
Men även Omid har provat på att jobba inom restaurangbranschen, dessutom gillar han ekonomi och att ha kontakt med människor.
– Jag har alltid velat starta eget och när den här restaurangen kom ut såg jag det som ett bra tillfälle. Nu kan vi börja med det vi alltid har velat, säger Omid.
Tanken är att de, åtminstone till en början, ska driva restaurangen ungefär som tidigare. Det blir samma meny, samma råvaror, samma koncept och även samma namn.
De vet att kunderna har varit nöjda, dessutom renoverades lokalerna så sent som förra sommaren.
Samtidigt konstaterar Omid att de har sin stil och sina idéer, men om något ska ändras så blir det en senare fråga.
– Vi har känt oss välkomna här och vi vill ge Norsjöborna den service de förtjänar och förväntar sig, säger han.
Yusuf Mutlu tror också att det blir bra med de nya ägarna. För honom och den övriga familjen väntar nu en annan resa, då de flyttar till Karlskoga för att ta över en restaurang där.
Det är med blandade känslor Yusuf lämnar Stay och Norsjö, efter fem år som han beskriver som ”underbara”:
– Det känns väldigt tråkigt att bryta upp från något som varit så bra. Vi har blivit som en familj med Norsjöfolket.
Samtidigt ser han fram emot de nya utmaningar som Karlskoga har att erbjuda. Där bor det mer folk och där finns det fler städer på nära håll, vilket gör det möjligt att utvecklas – eventuellt genom att starta en kedja.
Och visst finns det potential. Trots fem års erfarenhet av branschen har Yusuf ännu inte fyllt 23 år.
– Tidigare försökte jag hitta en annan väg än restaurangbranschen. Men det var det som kom naturligt och då var det bara att köra på det och satsa framåt, säger han och tillägger:
– Här har vi klättrat upp ordentligt, nu ska vi klättra upp på ett nytt berg.