Omid, 25, tar över populär restaurang: ”Drömt om att starta eget”

Efter att ha drivit Stay Grill & Vinbar i Norsjö i fem år tackar nu Cemal och Yusuf Mutlu för sig.
Ny ägare blir Omid Ebrahimi, Malå, som tillsammans med sina medarbetare tänker driva restaurangen i samma anda som förr.
– Det känns jätteroligt och spännande att börja den här resan, säger Omid.

I ett par veckor har de nya ägarna varit på plats tillsammans med de gamla för att se hur allting fungerar på restaurangen. Fr v Omid Ebrahimi, Cemal Mutlu, Yusuf Mutlu, Younes Mataei och Mustafa Majidzadeh.

I ett par veckor har de nya ägarna varit på plats tillsammans med de gamla för att se hur allting fungerar på restaurangen. Fr v Omid Ebrahimi, Cemal Mutlu, Yusuf Mutlu, Younes Mataei och Mustafa Majidzadeh.

Foto: Lennart Enkvist

Norsjö2025-04-15 18:00

Nyheten i korthet

  • Stay Grill & Vinbar i Norsjö byter ägare efter fem år under ledning av Cemal och Yusuf Mutlu. Ny ägare är Omid Ebrahimi från Malå.
  • Ebrahimi planerar att driva restaurangen i samma anda som tidigare, med samma meny, råvaror och koncept.
  • De tidigare ägarna, familjen Mutlu, flyttar till Karlskoga för att ta över en restaurang där, med planer på att eventuellt starta en kedja.

Far och son Cemal och Yusuf Mutlu har drivit Stay i Norsjö sedan 2020, och har genom åren sett till att restaurangen både varit uppskattad och välbesökt.

”Det har varit fem underbara år i Norsjö”, säger Yusuf Mutlu. Men nu väntar nya äventyr i Karlskoga.
”Det har varit fem underbara år i Norsjö”, säger Yusuf Mutlu. Men nu väntar nya äventyr i Karlskoga.

Men nu är det dags för nya krafter att ta över.

Det handlar om Omid Ebrahimi, som tillsammans med vännerna och medarbetarna Younes Mataei och Mustafa Majidzadeh redan har hunnit tillbringa ett par veckor på Stay för att kolla in företrädarnas arbetssätt och rutiner.

Younes Mataei, Omid Ebrahimi och  Mustafa Majidzadeh, alla Malå, kommer nu att sköta ruljansen på restaurang Stay i Norsjö.
Younes Mataei, Omid Ebrahimi och Mustafa Majidzadeh, alla Malå, kommer nu att sköta ruljansen på restaurang Stay i Norsjö.

Både Younes och Mustafa har flera års erfarenhet från branschen, medan Omid har en lite annan bakgrund som mekaniker.

Men även Omid har provat på att jobba inom restaurangbranschen, dessutom gillar han ekonomi och att ha kontakt med människor.

– Jag har alltid velat starta eget och när den här restaurangen kom ut såg jag det som ett bra tillfälle. Nu kan vi börja med det vi alltid har velat, säger Omid.

Mustafa Majidzadeh, barndomskompis till Omid, har nyligen flyttat upp från Borås för att jobba här. Som kuriosa har han även vunnit SM i taekwondo.
Mustafa Majidzadeh, barndomskompis till Omid, har nyligen flyttat upp från Borås för att jobba här. Som kuriosa har han även vunnit SM i taekwondo.

Tanken är att de, åtminstone till en början, ska driva restaurangen ungefär som tidigare. Det blir samma meny, samma råvaror, samma koncept och även samma namn.

De vet att kunderna har varit nöjda, dessutom renoverades lokalerna så sent som förra sommaren.

Samtidigt konstaterar Omid att de har sin stil och sina idéer, men om något ska ändras så blir det en senare fråga.

– Vi har känt oss välkomna här och vi vill ge Norsjöborna den service de förtjänar och förväntar sig, säger han.

Yusuf Mutlu tror också att det blir bra med de nya ägarna. För honom och den övriga familjen väntar nu en annan resa, då de flyttar till Karlskoga för att ta över en restaurang där.

Cemal och Yusuf Mutlu tackar nu för sig efter fem år på restaurang Stay i Norsjö.
Cemal och Yusuf Mutlu tackar nu för sig efter fem år på restaurang Stay i Norsjö.

Det är med blandade känslor Yusuf lämnar Stay och Norsjö, efter fem år som han beskriver som ”underbara”:

– Det känns väldigt tråkigt att bryta upp från något som varit så bra. Vi har blivit som en familj med Norsjöfolket.

Samtidigt ser han fram emot de nya utmaningar som Karlskoga har att erbjuda. Där bor det mer folk och där finns det fler städer på nära håll, vilket gör det möjligt att utvecklas – eventuellt genom att starta en kedja.

Och visst finns det potential. Trots fem års erfarenhet av branschen har Yusuf ännu inte fyllt 23 år.

– Tidigare försökte jag hitta en annan väg än restaurangbranschen. Men det var det som kom naturligt och då var det bara att köra på det och satsa framåt, säger han och tillägger:

– Här har vi klättrat upp ordentligt, nu ska vi klättra upp på ett nytt berg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!