Här är trion som tar över Fromhedens camping

Den första juli får Fromhedens camping nya ägare.
Det är en tysk trio som har lång erfarenhet från besöksnäringen.
– Vi kommer nu att ha öppet året runt, berättar en av delägarna Anika Köpsel.

Ägartrion som köpt Fromhedens camping.

Ägartrion som köpt Fromhedens camping.

Foto: Pressbild

Norsjö2025-06-06 10:00
  • Fromhedens camping får nya ägare den 1 juli – en tysk trio med lång erfarenhet inom besöksnäringen. De planerar att hålla campingen öppen året runt och satsa på lokalproducerad mat i restaurangen.
  • De nya ägarna, Anika och Tobias Köpsel samt Lena Sagkop, har tidigare drivit en anläggning i Koskullskulle och ser potential i att locka både svenska och internationella gäster till Fromheden.
  • Fokus ligger på hållbarhet, samarbeten med lokala aktörer och att erbjuda aktivitetspaket, vilket kan göra campingen till en attraktiv destination för både turister och entreprenörer.

Det är den tyska trion Lena Sagkob och paret Anika och Tobias Köpsel som tar över rodret för Fromhedens camping. Lena och Anika kommer från Hamburgtrakten och Tobias har rötterna i närheten av Magdeburg. Innan livet förde dem till Sverige bodde och verkade de i nio år i Zürich i Schweiz.

I november 2023 flyttade trion till Koskullskulle där de drivit anläggningen Skogen-Lodge med både boende och restaurang.

– Ägaren ville sälja anläggningen och priset var för högt för oss så då sökte vi efter ett annat ställe där vi kunde förverkliga våra drömmar och det blev Fromheden, berättar Anika Köpsel för Norran.

Receptionen på Fromhedens camping.
Receptionen på Fromhedens camping.

Anika och Tobias har två Alaskan Huskys och det var deras hundtränare som bor i Norsjö som tipsade dem om Fromhedens camping. 

– Och efter att ha besökt den, tillsammans med Marklunds Mäkleri, var vi helt sålda på stället, säger Anika.

Den 15 juni går flyttlasset från Koskullskulle och sedan kommer det att bli full fart i Fromheden.

– Vi ska först gå igenom den här fina anläggningen ordentligt med den nuvarande ägaren för att lära oss allt om den.

En nyhet blir att de kommer att ha öppet året runt och att det blir en större satsning på restaurangen.

– Tobias har nämligen arbetat 20 år som kock och jag och Lena har jobbat hela vårt yrkesliv med hotellverksamhet i olika former, berättar Anika Köpsel.

Fiska kan man göra inne på campingområdet.
Fiska kan man göra inne på campingområdet.

Hur menyn i Fromheden kommer att se ut är ännu inte klart. De kommer att satsa på lokalproducerat så långt det går. 

– Tobias gör sin egen pasta, sås från svamp som vi själva plockar och marmelad från egenplockade bär.

Anika konstaterar att tidigare har campingen främst haft svenska gäster.

– Vi kommer direkt att börja rikta oss mot utlandet och Fromheden kan till exempel vara ett bra ställe att stanna på för de som är på väg till Lofoten eller Nordkap.

Stuga på Fromhedens camping.
Stuga på Fromhedens camping.

Hon tror också att campingen kan vara ett bra ställe för entreprenörer att bo på.

– I Koskullskulle var det många som jobbade i gruvorna som bodde hos oss och en liknande situation finns ju också här.

Trion kommer också att börja söka samarbeten med andra aktörer inom turistbranschen i regionen, till exempel företag som erbjuder hundslädsturer.

– I Koskullskulle erbjöd vi våra gäster aktivitetspaket av olika slag och det ska vi också göra här, avslutar Anika Köpsel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!