Foto: Janerik Henriksson/TT

Norrmejerier återkallar yoghurt

Norrmejerier återkallar sin laktosfria vaniljyoghurt då den kan ge laktosintoleranta magbesvär. Anledningen är att förpackningarna innehåller vanlig vaniljyoghurt, skriver Västerbottens-Kuriren.

Det handlar om den laktosfria vaniljyoghurten i 1000 grams förpackning med 2,6 procent fetthalt som är märkta med 4:e oktober som bäst föredatum och 6:e september som förpackningsdatum..

Förpackningen innehåller vanlig Vaniljyoghurt med normal laktoshalt men är märkt med laktosfritt. Norrmejerier har stoppat produkten för försäljning i butik. Inga andra produkter är berörda.

För personer med laktosintolerans kan den felaktiga produkten ge magbesvär vid konsumtion. För personer som ej är laktosintoleranta är produkten säker att konsumera.

Denna produkt har levererats till kunder i Norrbotten och Västerbotten. Norrmejerier har tagit tillbaka de felaktiga produkter som levererats till butik. En mindre mängd har dock hunnit säljas till konsument. Konsumenter som har köpt produkten och är känsliga för laktos ombeds att kassera produkten samt gå in på Norrmejeriers hemsida (www.norrmejerier.se/reklamation) där det finns formulär för reklamation att skicka in.

Norrmejerier säger i ett pressmeddelande att de ser allvarligt på det inträffade och kommer att se över och vidta nödvändiga åtgärder för att förhindra att något liknande ska inträffar igen.

Patrick Krainer//Västerbottens-Kuriren

Anmäl till Mediaombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut