Marcus Melinder slutar som Norrans chefredaktör och ansvarig utgivare.
Marcus Melinder slutar som Norrans chefredaktör och ansvarig utgivare. Foto: Lars Eriksson

Norrans chefredaktör slutar

Marcus Melinder slutar som Norrans chefredaktör och ansvarig utgivare. Han har varit på tidningen sedan 2015.

Han väljer att lämna sitt uppdrag i samband med att Norrans medierörelse nu blir en del av Norr Media AB.

– Norran har utvecklats otroligt starkt de senaste åren. Genom en medveten satsning på den digitala räckvidden, kombinerat med ett stort fokus på lokal kvalitetsjournalistik, har Norran tagit stora kliv framåt och samtidigt stärkt sin position i lokalsamhället. Därför är det med stort vemod jag nu lämnar en tidning som har en så speciell plats i mitt hjärta, säger Marcus Melinder.

Marcus Melinder kom till Norran i september 2015 och anställdes då som redaktionschef med ansvar för tidningens digitala transformation. I maj 2016 efterträdde han Lars Andersson som chefredaktör och ansvarig utgivare.

Jag ser fram emot att med kraft och energi snart få ta mig an ett nytt uppdrag.

– Jag har haft drygt fyra fantastiska år på Norran. En tidning som under mer än 100 år har varit en solitär på den svenska dagstidningsmarknaden. Att Norran nu väljer att gå in i ett koncernsamarbete är nödvändigt för tidningens långsiktiga överlevnad och jag önskar alla duktiga medarbetare lycka till, säger han.

Men vad han ska hitta på i framtiden är fortfarande en öppen fråga.

– Jag har inget annat jobb som jag går till, men jag ser fram emot att med kraft och energi snart få ta mig an ett nytt uppdrag.

Mats Ehnbom är vd för Norr Media.

– Jag tackar Marcus för ett väl genomfört arbete under de här fyra åren. Jag har stor respekt för hans beslut att byta spår i ett läge då verksamheten går in i en ny fas, och mitt huvudfokus just nu är att så snart som möjligt hitta en ersättare som ansvarig utgivare i Skellefteå, säger Mats Ehnbom.

Marcus Melinder kommer att vara kvar på tidningen som ansvarig utgivare till mitten av januari.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut