Micaela Löwenhöök, Moderaterna, har känt positiva vibbar under hela valrörelsen.
Micaela Löwenhöök, Moderaterna, har känt positiva vibbar under hela valrörelsen. Foto: Lars Eriksson

Nervositet och glädje på de lokala valvakorna

I Skellefteå var det endast Moderaterna och Liberalerna av de etablerade partierna som hade valvaka. När det hos Moderaterna rådde god stämningen så var den lite mer nervös hos Liberalerna.

Inför presentationen av SVT:s valundersökning Valu så var förväntningarna stor hos Skelleftemoderaterna. Med på valvakan i partiets lokal i centrala Skellefteå satt partiets sjättenamn på EU-listan Micaela Löwenhöök.

– Jag är inte speciellt nervös, säger Micaela Löwenhöök och menar att partiets har gjort en bra valrörelse.

När SVT:s valundersökning presenteras strax efter klockan 21 visar den att partiet har gått framåt med fyra procentenheter och hamnar på 17,6 procent.

– Jag är jätteglad och nöjd över den siffran. Vi har känt positiva vibbar under hela valrörelsen, säger Micaela Löwenhöök.

Trots att vallokalsundersökningen visar på uppgång för Moderaterna så ser det inte just nu ut som att den uppgången räcker för att Micaela Löwenhöök ska ta en plats i Europaparlamentet.

Christina Soldan, Liberalerna, menar valsiffrorna är ett resultatet av bland annat en strulig valrörelse samt Januariavtalet.
Christina Soldan, Liberalerna, menar valsiffrorna är ett resultatet av bland annat en strulig valrörelse samt Januariavtalet. Foto: Lars Eriksson

På Liberalernas valvaka var stämningen betydligt mer nervös och när de första siffrorna kom visade de att partiet låg på 4,4 procent, vilket är strax över gränsen för att få ett mandat. Christina Soldan, gruppledare i Skellefteå är trots allt nöjd.

– Det är en halvering, men med tanke på allt strul vi hade före och i valrörelsen får vi vara nöjda med att vi räddat kvar ett mandat, säger Christina Soldan.

  1. Insändare: Är detta lagligt av det vänstra partiet?

  2. Insändare: Förbryllad över valhemligheten

  3. Här är ditt nya Europaparlament

  4. Snart måste ”the bottom” vara nådd

  5. Centern näst populärast i valet lokalt

  6. Så röstade Anderstorpsgymnasiets elever inför EU-valet

  7. Han slapp att bli förlorarnas förlorare

  8. Valrobot: Så här har ni röstat i EU-valet där du bor

  9. Erik räknar med att komma in i parlamentet

  10. Nervositet och glädje på de lokala valvakorna

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut
Aktuell artikel (1 av 1)
Nervositet och glädje på de lokala valvakorna