Man döms för dödshot mot politiker

En 67-årig Sundsvallsbo döms för att ha hotat en Timråpolitiker till livet. Det var i februari 2015 som 67-åringen skrev kommentarer på Facebook om politikern Robert Thunfors i partiet Nätverk Timrå. Bland annat skrev mannen att någon med dubbelpipig kulspruta borde rensa i nätverket.(TT)

2016-11-14 17:04

En 67-årig Sundsvallsbo döms för att ha hotat en Timråpolitiker till livet. Det var i februari 2015 som 67-åringen skrev kommentarer på Facebook om politikern Robert Thunfors i partiet Nätverk Timrå. Bland annat skrev mannen att någon med dubbelpipig kulspruta borde rensa i nätverket.

Mannen själv nekar till brottet olaga hot. Han anser att han varit arg och att kommentaren inte skulle nå politikern utan bara en vänkrets på Facebook, enligt P4 Västernorrland.

Det är inte första gången som Robert Thunfors blivit utsatt och han har i perioder fått leva med personskydd. Han tycker det är skönt att målet är över.

- Det är viktigt att det ger en signal att det inte är okej att bete sig på det här sättet, säger han till SVT Västernorrland.

67-åringen döms till dagsböter och ska också betala skadestånd på 5 000 kronor till Robert Thunfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!