Malå bjuder in Baylan till ett besök på SGU

Ibrahim Baylan är näringsminister i den nya regeringen.
Ibrahim Baylan är näringsminister i den nya regeringen. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Malås kommunalråd Lennart Gustavsson (V) har bjudit in nye näringsministern Ibrahim Baylan (S) att delta när utbyggnaden av världens största borrkärnearkiv invigs den 7 februari.

I ett pressmeddelande skriver kommunen att Malå under lång tid har utgjort ett centrum för prospektering. Ska man leta efter malm i Sverige så hamnar man förr eller senare i Malå.

Spaden i backen för jätteutbyggnad i Malå

Sveriges Geologiska undersökningar har en viktig del av sin verksamhet förlagd i Malå kommun och grunderna för en fortsatt utveckling av SGU:s verksamhet i Malå finns med i det regeringsuppdrag som redovisades i september 2017: ”Mineralinformationskontoret i Malå – förslag till expansion och utveckling”.

I sin inbjudan skriver Lennart Gustavsson att om näringslivsministern inte har möjlighet att delta vid invigningen så ser Lennart fram emot att i närtid kunna erbjuda ett besök i Malå.

Syftet med besöket är att belysa möjligheterna för att utveckla SGU och därmed bidra till att Sverige kan befästa sin roll som ledande nation inom gruv- och mineralsektorn. Dessutom kan SGU i Malå bli ett gott exempel på vad som menas med statlig närvaro i landet.

Anmäl till Pressombudsmannen Rätta artikeln Skriv ut