Wokad kyckling

Rikligt med smak men med lite kolhydrater har blivit en livsstil för många. Här hoppar vi över ris, potatis och pasta och väljer i stället mer grönt och ovanjordväxta grönsaker.

Mer smak än kolhydrater har blivit en genväg till lägre vikt. Här en rätt i den andan.

Mer smak än kolhydrater har blivit en genväg till lägre vikt. Här en rätt i den andan.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-10-11 06:15
Mer smak än kolhydrater har blivit en genväg till lägre vikt. Här en rätt i den andan.
Mer smak än kolhydrater har blivit en genväg till lägre vikt. Här en rätt i den andan.

För 4 personer, 15 minuter

500 g kyckling i mindre bitar

2 morötter

1 liten gul lök

1 gul paprika

150 g broccolibuketter

4 minimajs (förkokade eller konserverade)

100 g osaltade cashewnötter

1 tsk röd thailändsk curry

1 tsk chili

1 msk fisksås

1/2 dl vatten

1 msk fint riven ingefära

rapsolja

Att äta till:

blandad sallad

groddar

Så här gör du:

1. Strimla kyckling och grönsaker. Förstek köttet med finhackad chili i rapsolja. Kontrollera att det är genomstekt.

2. Tillsätt grönsaker, nötter, thaicurry, fisksås, vatten och ingefära. Vänd runt några gånger och avsluta med fisksås och en halv deciliter vatten. Servera kycklingwoken med blandad sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!