Mer smak än kolhydrater har blivit en genväg till lägre vikt. Här en rätt i den andan.
För 4 personer, 15 minuter
500 g kyckling i mindre bitar
2 morötter
1 liten gul lök
1 gul paprika
150 g broccolibuketter
4 minimajs (förkokade eller konserverade)
100 g osaltade cashewnötter
1 tsk röd thailändsk curry
1 tsk chili
1 msk fisksås
1/2 dl vatten
1 msk fint riven ingefära
rapsolja
Att äta till:
blandad sallad
groddar
Så här gör du:
1. Strimla kyckling och grönsaker. Förstek köttet med finhackad chili i rapsolja. Kontrollera att det är genomstekt.
2. Tillsätt grönsaker, nötter, thaicurry, fisksås, vatten och ingefära. Vänd runt några gånger och avsluta med fisksås och en halv deciliter vatten. Servera kycklingwoken med blandad sallad.