Vildsvinssragu

Vildsvinen sprider sig och är inte helt oproblematiska att ha inpå knutarna. Men i grytan är de smakfulla och desto beskedligare.

Vildsvinsragun blir så mycket vackrare om man strör över några matskedar hela lingon innan den bjuds.

Vildsvinsragun blir så mycket vackrare om man strör över några matskedar hela lingon innan den bjuds.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-28 07:50
Vildsvinsragun blir så mycket vackrare om man strör över några matskedar hela lingon innan den bjuds.
Vildsvinsragun blir så mycket vackrare om man strör över några matskedar hela lingon innan den bjuds.

För 4 personer, 700 g vildsvinsstek

1 gul lök

1 tsk rosmarin

1 tsk timjan

2 msk persilja

2 lagerblad

1 påse rotfruktsblandning, ca 550 g

2 dl vatten

2 dl madeira

1 msk konc. kalvfond

1 tsk soja

1 msk konc. tomatpuré

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

4 msk lingon

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

helstekt potatis

blandade blad

vinbärsgelé

Gör så här:

1. Skär köttet i mindre bitar. Skala och hacka den gula löken. Hacka rosmarin, timjan och persilja fint.

Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja i en panna. Ta upp med en hålslev, för att reducera mängden fett, och lägg över det i en gryta.

2. Stek rotfruktsblandningen och vänd ned den i grytan med kött. Slå på vatten, vin och fond. Tillsätt rosmarin, timjan, persilja, lagerblad och tomatpuré. Låt koka sakta i cirka 20 minuter.

3. Red med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda några minuter till. Smaka av med soja, salt och peppar. Strö över hela lingon. Servera med helstekt potatis, gelé och blandade blad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!