Vildsvinsgryta

Vildsvin är inte bara gott, utan även mört och lättlagat om man får tag i bättre bitar som rygg eller stek.

En vildssvinsgryta behöver inte vara så komplicerad att laga som många tror.

En vildssvinsgryta behöver inte vara så komplicerad att laga som många tror.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-12-29 08:21
undefined
En vildssvinsgryta behöver inte vara så komplicerad att laga som många tror.

För 4 personer, 35 minuter

700 g vildsvin, karré eller stek

1 gul lök

1 tsk hackad rosmarin

1 tsk hackad timjan

2 msk hackad persilja

2 lagerblad

1 påse rotfruktsblandning, ca 550 g

2 dl madeira

2 dl vatten

1 msk tomatpuré

1 msk konc. kalvfond

1 tsk soja

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

4 msk lingon

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

helstekt potatis

lättkokt blomkål

vinbärsgelé

Gör så här:

1. Skär köttet i mindre bitar. Skala och hacka den gula löken. Hacka rosmarin, timjan och persilja fint. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja i panna. Ta upp med hålslev och lägg i gryta.

2. Bryn rotfruktsblandningen i samma fett som köttet och lyft över det med hålslev till köttgrytan efter några minuter. Slå på vatten, vin och fond. Tillsätt rosmarin, timjan, persilja, lagerblad och tomatpuré. Låt koka upp och sjuda sakta i 15 minuter eller tills köttet är mört.

3. Red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud några minuter till och smaka av med soja, salt och peppar. Strö över hela lingon före serveringen och servera med helstekt potatis, blomkål och gelé till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!