Vildare ris till fisken

Livsstil & fritid2017-11-21 06:44

Gör så här:

1. Skala, finhacka och fräs den gula löken med olivolja tillsammans med saffran i en rymlig kastrull. Pressa i vitlök och rör ned vildriset. Tillsätt vatten och en tärning grönsaksbuljong. Koka upp och sjud sakta under lock i 40 minuter.

2. Dela fisken och panera i tur och ordning: först i vetemjöl följt uppvispat ägg och sist ströbröd. Stek i rikligt med smör och olivolja. Salta och peppra.

3. När riset är nära nog klart tillsätt ärtorna. Vänd runt och låt dra 5 minuter. Rör ned skalade räkor. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på fat eller tallrikar. Toppa med fisk, citron, fett från stekpannan och blandade blad.

För 4 personer, 50 minuter 2 1/2 dl vildrisblandning, fullkorn 5 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong 1 pkt saffran, 0,5 g 1 pressad vitlöksklyfta 1 gul lök 1 dl ärtor 100 g skalade räkor 600 g torsk 3 msk vetemjöl 1 stort ägg 1 1/2 dl ströbröd smör och olivolja salt och peppar Att äta till: citron blandad sallad 16731142Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!