Vegetarisk pizza

Livsstil & fritid2017-08-11 08:33

Gör så här:

1. Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt olja, salt och socker. Arbeta in 4 dl vetemjöl. Spara resten till utbakningen. Täck bunken med en ren handduk och låt degen jäsa i 30 minuter.

2. Kavla ut och bred på tomatsås men lämna några centimeter av kanten fri. Fortsätt med tunna skivor avrunnen mozzarella, skivade champinjoner, bitar av paprika, strimlad salladslök, halva körsbärstomater och tunna klyftor rödlök.

3. Grädda pizzorna i 250 graders ugn i 5-7 minuter. Garnera de färdiga pizzorna med blandade blad och färsk oregano.

För 4 personer, 50 minuter Till degen: 1 1/2 dl fingervarmt vatten 25 g blå jäst 2 msk olivolja 1 krm salt 1 krm socker 4 1/2 dl vetemjöl Att lägga på: 2 dl tomatsås/pastasås 250 g mozzarella (2 påsar) 200 g färska champinjoner 2 paprikor, gärna olika färger 2-3 salladslökar 150 g körbärstomater 1 rödlök blandade blad färsk oregano 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!