Vegetarisk pasta

En kött- och fiskfri inledning på veckan är allt vanligare. Här är en lättlagad, god pasta med gröna förtecken.

Grön inledning på veckan är vanligt i många familjer. Här en lättlagad och god pasta med gröna förtecken.

Grön inledning på veckan är vanligt i många familjer. Här en lättlagad och god pasta med gröna förtecken.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-05 06:21
Grön inledning på veckan är vanligt i många familjer. Här en lättlagad och god pasta med gröna förtecken.
Grön inledning på veckan är vanligt i många familjer. Här en lättlagad och god pasta med gröna förtecken.

För 4 personer, 20 minuter

400 g färsk pasta, gärna grön tagliatelle

1 msk olivolja

1 krm svartpeppar

1 tsk flingsalt

Att äta till:

100 g grön sparris, fryst går bra

2 små gula lökar

3 morötter

100 g färsk babyspenat

1 dl hackad bladpersilja

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 dl grädde

2 dl vatten

1/2 tärning grönsaksbuljong

salt och vitpeppar

1 dl riven ost

Att servera till:

bladpersilja

riven ost

Gör så här:

1. Dela sparrisarna i 5 centimeter långa bitar. Skala och dela de gula lökarna i klyftor. Skala och strimla morötterna. Skölj och hacka babyspenaten och bladpersiljan. Skala och riv vitlöksklyftan. Riv osten.

2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag innan den tippas tillbaka till kastrullen och blandas med olivolja, flingsalt och svartpeppar.

3. Fräs grönsakerna under omrörning i olivolja ett par minuter. Slå på grädde och vatten. Smula ned en halv tärning grönsaksbuljong. Blanda grönsakerna med pastan. Smaka av med salt och vitpeppar.

4. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa gärna med bladpersilja och riven ost.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!