För 4 personer, 15 minuter
1 isbergssalladshuvud
1 påse bladade blad
15–20 körsbärstomater
1 gurka
bladpersilja
timjan
300 g fetaost
4 ägg
8 skivor vitt bröd
smör och rapsolja
Till dressingen:
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
1. Koka äggen cirka 8 minuter från det att vattnet börjar koka. Spola i kallt vatten, skala och dela dem i halvor.
2. Riv isbergssalladen. Skölj och bred ut den på en ren handduk för att få den så torr som möjligt. Dela körsbärstomaterna i halvor, gurkan i bitar och bladpersiljan i mindre kvistar. Kantskär brödskivorna och skär i sockerbitsstora bitar och stek i lika delar smör och rapsolja.
3. Blanda dressingen och skär fetaosten i tärningar. Varva på fat eller i salladsskål. Toppa med dressing, krutonger och några timjankvista