Vårsallad

Alla sallader behöver inte ligga i skål. Lägg upp på fat i stället och salladen blir en naturlig del av det dukade bordet. Här är en sallad med vårkänsla.

ᅢトgghalvor, fetaost och brᅢᄊdkrutonger fᅢᄊrgyller annandagens pᅢᆬsksallad. 
Foto: Dan Str

ᅢトgghalvor, fetaost och brᅢᄊdkrutonger fᅢᄊrgyller annandagens pᅢᆬsksallad. Foto: Dan Str

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-05-07 07:15
ᅢトgghalvor, fetaost och brᅢᄊdkrutonger fᅢᄊrgyller annandagens pᅢᆬsksallad. 
Foto: Dan Str
ᅢトgghalvor, fetaost och brᅢᄊdkrutonger fᅢᄊrgyller annandagens pᅢᆬsksallad. Foto: Dan Str
ᅢトgghalvor, fetaost och brᅢᄊdkrutonger fᅢᄊrgyller annandagens pᅢᆬsksallad. 
Foto: Dan Str
ᅢトgghalvor, fetaost och brᅢᄊdkrutonger fᅢᄊrgyller annandagens pᅢᆬsksallad. Foto: Dan Str

För 4 personer, 15 minuter

1 isbergssalladshuvud

1 påse bladade blad

15–20 körsbärstomater

1 gurka

bladpersilja

timjan

300 g fetaost

4 ägg

8 skivor vitt bröd

smör och rapsolja

Till dressingen:

3 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

1 vitlöksklyfta

flingsalt och svartpeppar

Gör så här:

1. Koka äggen cirka 8 minuter från det att vattnet börjar koka. Spola i kallt vatten, skala och dela dem i halvor.

2. Riv isbergssalladen. Skölj och bred ut den på en ren handduk för att få den så torr som möjligt. Dela körsbärstomaterna i halvor, gurkan i bitar och bladpersiljan i mindre kvistar. Kantskär brödskivorna och skär i sockerbitsstora bitar och stek i lika delar smör och rapsolja.

3. Blanda dressingen och skär fetaosten i tärningar. Varva på fat eller i salladsskål. Toppa med dressing, krutonger och några timjankvista

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!