Vårpasta

Nu känns det helt rätt att laga mat med primörer, blad och örter. Fullkornstortellini med ost- och spenatfyllning utgör grunden. Resten fixar vi själva.

Grön sparris och spröda blad toppar den ost- och spenatfyllda tortellinin.

Grön sparris och spröda blad toppar den ost- och spenatfyllda tortellinin.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-05-28 07:45
Grön sparris och spröda blad toppar den ost- och spenatfyllda tortellinin.
Grön sparris och spröda blad toppar den ost- och spenatfyllda tortellinin.

För 4 personer 15 minuter

500 g färsk fullkornstortellini

salt och svartpeppar

Till såsen:

3 dl vatten

2 dl grädde

1 tärning grönsaksbuljong

1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten

2 dl riven ost

Att äta till:

1 bunt grön sparris

12-15 körsbärstomater

1 påse blandade salladsblad

Gör så här:

1. Skär bort någon centimeter längst ner på sparrisen. Koka upp saltat vatten i rymlig kastrull.

2. Koka upp vatten och grädde i en annan kastrull. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Smula ner en tärning grönsaksbuljong och sjud såsen 5 minuter. Vänd ner osten och låt såsen dra några minuter vid sidan av spisen. Smaka av med peppar.

3. Lägg tortellinin i kokande vatten. Normalt ska den kokas knappt 5 minuter. Koka sparrisarna i samma vatten, men bara 2-3 minuter så de fortfarande har ordentlig spänst. Låt pastan rinna av i durkslag innan den fördelas på djupa tallrikar. Slå ostsås över, krydda med svartpeppar och toppa med sparris och andra grönsaker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!