För 4 personer 15 minuter
500 g färsk fullkornstortellini
salt och svartpeppar
Till såsen:
3 dl vatten
2 dl grädde
1 tärning grönsaksbuljong
1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
2 dl riven ost
Att äta till:
1 bunt grön sparris
12-15 körsbärstomater
1 påse blandade salladsblad
Gör så här:
1. Skär bort någon centimeter längst ner på sparrisen. Koka upp saltat vatten i rymlig kastrull.
2. Koka upp vatten och grädde i en annan kastrull. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Smula ner en tärning grönsaksbuljong och sjud såsen 5 minuter. Vänd ner osten och låt såsen dra några minuter vid sidan av spisen. Smaka av med peppar.
3. Lägg tortellinin i kokande vatten. Normalt ska den kokas knappt 5 minuter. Koka sparrisarna i samma vatten, men bara 2-3 minuter så de fortfarande har ordentlig spänst. Låt pastan rinna av i durkslag innan den fördelas på djupa tallrikar. Slå ostsås över, krydda med svartpeppar och toppa med sparris och andra grönsaker.