Värmande het soppa

Livsstil & fritid2017-05-04 08:41

Gör så här:

1. Koka upp vatten och lägg i buljongtärningarna. Skiva champinjonerna ganska tunt. Finhacka chilin, skala och riv ingefäran, hackad koriander och riv det yttersta gröna skalet från två limefrukter.

2. Lägg nudlarna i den kokande buljongen och låt koka någon minut. Tillsätt svamp, chili, limeskal samt saften från limefrukterna, ingefära, koriander, fisksås eller salt. Koka upp.

3. Fördela räkorna i portionsskålar och slå på soppan. Toppa med färsk thaibasilika eller koriander. Servera så het som möjligt.

För 4 personer, 15 minuter 1 liter vatten 2 tärningar grönsaks- eller hönsbuljong 200 g äggnudlar 200 g skalade räkor 100 g färska champinjoner 1 msk finhackad röd chili 2 limefrukter 1 msk finriven, färsk ingefära 1 msk finhackad, färsk koriander 1/2 msk fisksås eller salt Att äta till: thaibasilika eller färsk koriander 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!