Varma mackor med lövtunn kycklingfilé

Varma mackor är praktisk mat när hungern slår till utan varning. Här med smarrig kyckling.

Kyckling i tunna skivor är perfekt grund för varma mackor.

Kyckling i tunna skivor är perfekt grund för varma mackor.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-07-23 09:36
Kyckling i tunna skivor är perfekt grund för varma mackor.
Kyckling i tunna skivor är perfekt grund för varma mackor.

För 4 personer, 20 minuter

8 skivor lantfranska

400 g tunt skuren kycklingfilé

1 tsk curry

salt och svartpeppar

smör och rapsolja

100 g örtkryddad färskost

4 tomater

8–16 skivor lagrad ost

Att äta till:

krispig grönsallad

persilja

Gör så här:

1. Krydda kycklingköttet med curry, salt och peppar. Stek det någon minut per sida i lika delar smör och rapsolja.

2. Bred ut färskost på skivad lantfranska. Lägg på kycklingköttet och toppa med tomatskivor och smakrik ost, gärna lagrad herrgård eller Västerbottensost.

3. Gratinera mackorna mitt i ugnen på 225 grader cirka 5 minuter eller till dess osten smält och fått lite färg. Garnera med bladpersilja och servera direkt, gärna med kylskåpssval krispig sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!