Värm med indisk hetta

Livsstil & fritid2017-12-04 06:41

Gör så här:

1. Hacka den gula löken fint. Skär äpplet i bitar. Fräs lök- och äppelbitar med en matsked olja och curry. Lägg i de röda linserna, en skalad potatis och tillsätt vatten, kycklingfond och gurkmeja. Koka drygt 30 minuter. Kör till puré i mixer.

2. Skala och riv ingefäran och pressa vitlöksklyftorna. Skär kycklingköttet i mindre bitar.

3. Bryn ingefära och vitlök tillsammans med spiskummin, koriander, finhackad chili och kycklingbitar i en kastrull. Tillsätt den mixade soppan och låt sakta i 5 minuter. Smaka av med rivet citronskal samt saften från citronen och salt.

För 4 personer, 45 minuter 300 g benfritt kycklingkött 2 dl röda linser 12 dl vatten 2 msk konc. kycklingfond 1 msk curry 1 tsk gurkmeja 1 gul lök 1 äpple 1 stor potatis 3 vitlöksklyftor 2 msk färskriven ingefära 1 tsk spiskummin 1 tsk koriander 1/2 chili 1 citron rapsolja salt 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!