Varm matjessill i paket

Varm matjessill i foliepaket är mat som överraskar. Paketen kan göras helt färdiga i god tid och sedan värmas på grillen till serveringen.

Varma sillpaket från grillen är ett annorlunda sätt att servera majtessill.

Varma sillpaket från grillen är ett annorlunda sätt att servera majtessill.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-06-22 08:45
Varma sillpaket från grillen är ett annorlunda sätt att servera majtessill.
Varma sillpaket från grillen är ett annorlunda sätt att servera majtessill.

För 4 personer, 30 min

4 matjessillfiléer

1 röd lök

3 tomater

3 hårdkokta ägg

2 msk hackad dill

2 msk hackad persilja

2 msk hackad gräslök

1 dl smält smör

10–12 kokta färskpotatisar

kraftig aluminiumfolie

Att äta till:

bröd, gärna pitabröd

Gör så här:

1. Tvätta och koka potatisen. Hårdkoka, skala och hacka ägg, skiva löken och tomaterna och hacka det kryddgröna.

2. Lägg ut fyra bitar aluminiumfolie på arbetsbänken. Bitarna ska vara ganska stora, cirka 30 centimeter i fyrkant. Skär matjessillen i 3 centimeter breda bitar. Lyft över sillen till folien och täck dem med hackat ägg, tomatskivor och örter. Placera några kokade potatisar intill och slå på lite smält smör. Vik upp kanterna och förslut paketet.

3. Placera på grillgaller och låt dem bli genomvarma över fin glöd. Servera gärna en blandad grönsallad, bröd och ost till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!