För 4 personer, 30 min
4 matjessillfiléer
1 röd lök
3 tomater
3 hårdkokta ägg
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
1 dl smält smör
10–12 kokta färskpotatisar
kraftig aluminiumfolie
Att äta till:
bröd, gärna pitabröd
Gör så här:
1. Tvätta och koka potatisen. Hårdkoka, skala och hacka ägg, skiva löken och tomaterna och hacka det kryddgröna.
2. Lägg ut fyra bitar aluminiumfolie på arbetsbänken. Bitarna ska vara ganska stora, cirka 30 centimeter i fyrkant. Skär matjessillen i 3 centimeter breda bitar. Lyft över sillen till folien och täck dem med hackat ägg, tomatskivor och örter. Placera några kokade potatisar intill och slå på lite smält smör. Vik upp kanterna och förslut paketet.
3. Placera på grillgaller och låt dem bli genomvarma över fin glöd. Servera gärna en blandad grönsallad, bröd och ost till.