Variera laxen

Livsstil & fritid2017-07-11 07:38

Gör så här:

1. Skölj, skrubba och lägg färskpotatisen i rymlig kastrull. Koka varsamt under lock cirka 15 minuter.

2. Plocka bort dill och gamla kryddor från laxen. Hacka ganska grovt och blanda med färskpressad citronsaft och nymald svartpeppar. Forma fyra biffar som placeras direkt på tallrikar.

3. Blanda ingredienserna till såsen och ringla runt laxtartarerna. Hacka löken fint och fördela vid sidan av tartarerna. Garnera med avrunnen kapris och servera med nykokt färskpotatis, salladsblad och citron till.

Till 4 personer, 25 minuter 400 g gravad lax 1 msk färskpressad citronsaft svartpeppar från kvarn Till såsen: 2 dl crème fraiche 1 1/2 msk fransk senap 3-4 droppar röd tabasco ev. en nypa salt Att äta till: 3-4 msk inlagd kapris 2 färska, gula lökar, finhackade färskpotatis salladsblad citron 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!