Vårens smaker

Livsstil & fritid2018-01-31 05:45

Gör så här:

1. Skala morötterna. Dela dem på längden och sjud dem i lättsaltat vatten i 35 minuter. Lägg i sparris och sjud 2 minuter till. Avslutningsvis åker ärtorna ner i vattnet och allt får ett uppkok. Sila av vattnet och håll grönsakerna varma under lock. Dela svampen i bitar som steks lätt i smör. Salta lätt.

2. Dela kycklingfiléerna i 23 delar. Bryn bitarna lätt i en gryta i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra. Tillsätt vatten, grädde och vin. Koka upp och sjud 7 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten, timjan och fond. Sjud ytterligare 5 minuter.

3. Lägg upp kycklingbitarna och slå såsen över. Toppa med grönsakerna och lite färsk dill. Servera med potatis.

För 4 personer, 25 minuter 600 g kycklingfilé smör och rapsolja salt och vitpeppar 2 dl vatten 2 dl grädde 1 dl vitt vin 1 tsk finhackad timjan 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk konc. kycklingfond Att äta till: 48 späda morötter 8 gröna sparrisar 1 dl ärtor 8 färska champinjoner dill kokt potatis 16731143Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!