Vardagsmaten vi älskar

Livsstil & fritid2017-10-05 07:48

Gör så här:

1. Koka upp mjölken med salt och smörklick. Häll makaronerna och sänk värmen ordentligt. Låt sjuda mycket sakta utan lock i ungefär 20 minuter eller till dess att de är mjuka och mjölken övergått till stuvning. Rör om i kastrullen.

2. Smaka av med socker, vitpeppar och muskotnöt. Se till att stuvningen verkligen smakar något.

3. Skiva och stek falukorven i lika delar smör och rapsolja. Krydda med svartpeppar.

Servera allt med salladsblad, tomat skuren i bitar och ketchup.

För 4 personer, 25 minuter 600 g falukorv smör och rapsolja ev. svartpeppar 3 dl makaroner (inte snabbmakaroner) 8-9 dl standardmjölk 1 msk smör 1/2 tsk strösocker 1 tsk salt 1/2 krm mald vitpeppar 1 krm mald muskotnöt Att äta till: blandade salladsblad tomater ketchup 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!