Vardagslyxig fisk

Livsstil & fritid2017-05-30 07:55

Gör så här:

1. Tina spenaten långsamt i en kastrull på svag värme. Tillsätt grädde och låt att koka upp. Red av med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda i några minuter. Smaka av med buljong, muskotnöt, salt och peppar.

2. Dela fisken i portionsbitar och vänd i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och stek i lika delar smör och rapsolja, cirka 1 1/2 minut per sida. Salta och peppra lätt.

3. Lägg upp spenaten med fisken över och toppa med citron. Servera med kokt potatis och blandad sallad.

För 4 personer, 30 minuter 600 g skinn- och benfri torskfilé salt och peppar 2-3 msk vetemjöl 2 ägg smör och rapsolja Till stuvningen: 1 påse bladspenat, 400 g 1 dl mager grädde 1 tsk vegetarisk grönsaksbuljong i pulverform 1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten nyriven muskotnöt Att äta till: kokt potatis citron blandad sallad 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!