För 4 personer, 25 minuter
600 g falukorv
1–2 paprikor, gärna olika färger
1 gul lök
1–2 morötter
100 g champinjoner
100 g haricots verts
färdig pastasås, gärna kryddig, ca 400 g
salt och svartpeppar
smör och rapsolja
1 vitlöksklyfta
färska örter
Att äta till:
ris
blandade salladsblad eller råriven morot
Gör så här:
1. Skär korven i strimlor. Skär paprikan i bitar, skala och hacka löken, skala och finstrimla moroten, skär svampen i bitar och dela långa haricots verts på mitten.
2. Hetta upp en stekpanna och stek alla grönsaker i lika delar smör och rapsolja. Efter 3–4 minuter lägg ned korvstrimlorna och efter ytterligare ett par minuter den färdiga tomatsåsen.
3. Låt allt sjuda på svag värme ett par minuter, smaka av med salt och svartpeppar. Pressa i vitlök och vänd ned finhackade, färska örter. Servera med ris och blandade salladsblad alternativt rårivna morötter.