Våga koka fisken

Livsstil & fritid2017-04-11 07:55

Gör så här:

1. Koka upp vatten smaksatt med buljongtärningen. Dela en liten gul lök. Lägg löken i vätskan tillsammans med en halv tesked grovt stött vitpeppar och en tesked salt. Koka upp och sjud några minuter.

2. Dela fisken i portionsbitar och lägg i en annan kastrull. Sila vätskan över fisken och låt sjuda i 3-4 minuter under lock. Skölj ur den första kastrullen och sila av hälften av vätskan från fiskkastrullen till denna. Koka upp med grädde och vinäger. Red med majsstärkelse och sjud 4-5 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.

3. Servera fisken med veloutésåsen, räkor, stekta brödsnittar, ärtor, citron och kokt potatis.

För 4 personer, 30 minuter 700 g koljafilé 1 tärning fiskbuljong 1 liten gul lök 1/2 tsk hel vitpeppar 1 tsk salt 6-7 dl vatten Till såsen: 3 dl vätska från koket 2 dl grädde majsstärkelse 1 tsk vitvinsvinäger 1 knivspets cayennepeppar Att äta till: kokt potatis 200 g räkor med skal 1 citron ärtor 4 skivor vitt bröd + smör 20081339Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!