Ugnsstekta isterband

Livsstil & fritid2014-05-05 04:00

Gör så här:

1. Stick små hål lite här och där på isterbanden. Knivspets eller sticka är bra redskap. Lägg isterbanden på ett ugnsfast fat och sätt in mitt i 160 graders ugn. Beräkna stektiden till 20–25 minuter.

2. Skala och skär potatisarna i 3 centimeter stora bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i 12 minuter eller tills de är mjuka utan att falla sönder. Slå av vattnet så att potatisbitarna inte efterkokar.

3. Koka upp mjölk och red av med majsstärkelse löst i vatten till stuvning. Smaka av med grönsaksbuljong i pulverform, hackad persilja, salt och peppar. Vänd ned de avrunna potatisbitarna och avsluta med en smörklick om det känns rätt. Servera med rödbetor och rädisor.

För 4 personer, 30 minuter 4 rejäla isterband 10-12 potatisar av fast sort 8 dl mjölk 2 msk smör 2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten 4 msk finhackad persilja 1 msk grönsaksbuljong i pulverform salt och peppar Att äta till: inlagda rödbetor rädisor 800544

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!