Ugnsstekt kyckling

Livsstil & fritid2018-02-10 05:40

Gör så här:

1. Blanda rapsolja, kycklingfond, soja och vitpeppar i en skål. Lägg kycklingfiléerna på ugnsfast fat och pensla dem med blandningen. Stek mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Ös köttet flera gånger med saften från fatet. Ta ut och låt det dra i 10 minuter innan det skivas upp.

2. Koka upp vatten, grädde, kycklingfond, soja och vinäger i en kastrull. Krydda med dragon och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud minst 5 minuter. Sila och smaka av med salt och peppar.

3. Skiva upp köttet och servera med kokt potatis, sås, varm grönsak samt blad och tomatklyftor.

För 4 personer, 35 minuter 600 g färsk kycklingfilé, gärna lite större 2 msk rapsolja 1 tsk konc. kycklingfond 1 msk kinesisk soja 1 krm mald vitpeppar Till såsen: 3 dl vatten 2 dl grädde 1 msk konc. kycklingfond 1 tsk kinesisk soja 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk torkad dragon 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten salt och peppar Att äta till: kokt potatis broccolibuketter tomater blandade blad 1024700

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!