För 4 personer, 90 minuter
800 g benfri laxfilé med skinnet kvar
2 msk rapsolja
1 knapp msk havssalt
svartpeppar
2–3 späda morötter
1/2 blomkålshuvud
1/2 grön zucchini
1/2 gul zucchini
2 små rödlökar
2 dl kokta bondbönor
Att äta till:
50 g smält smör
kokt potatis
citron
bladpersilja
Gör så här:
1. Krydda och ugnsbaka stora portionsbitar lax med skinnet nedåt i ugnen i 125 grader i 45 minuter. Pensla fisken med olja flera gånger.
2. Tvätta och skär morötterna i bitar med skalet kvar. Dela blomkålen i buketter. Skär zucchini i stavar. Dela rödlökarna i klyftor. Koka, öppna och skala bondbönorna.
När fisken börjar bli klar läggs morötter och blomkål i kokande, saltat vatten. Efter en minut, lägg i rödlök, bondbönor och zucchini och låt allt koka en minut till.
3. Ta bort skinnet från laxen. Tippa upp grönsakerna i durkslag och låt dem rinna av. Lägg upp och avsluta med att ringla över smält smör. Serveras med kokt potatis och citronklyftor. Garnera gärna med bladpersilja.