Ugnen underlättar

Livsstil & fritid2017-07-12 07:38

Gör så här:

1. Stick små hål lite här och där på isterbanden. Lägg på ugnsfast fat och sätt in mitt i ugnen på 160 grader. Beräkna stektiden till 20-25 minuter.

2. Skär potatisarna i 3 centimeter stora bitar. Koka dem i lättsaltat vatten i 12 minuter eller till dess de är mjuka utan att falla sönder. Slå av vattnet så de inte efterkokar.

3. Koka upp mjölk och red av med majsstärkelse löst i vatten till stuvning. Smaka av med pulverbuljong, persilja, salt och peppar. Vänd ned den avrunna potatisen och avsluta gärna med en smörklick. Servera med inlagda rödbetor och rädisor.

För 4 personer, 30 minuter 4 rejäla isterband 10-12 potatisar av fast sort 8 dl mjölk 2 msk smör 2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten 4 msk finhackad persilja 1 msk grönsaksbuljong i pulverform salt och peppar Att äta till: inlagda rödbetor rädisor 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!