Tuffa till köttbullarna

Livsstil & fritid2017-12-11 09:45

Gör så här:

1. Blanda köttfärs med ingefära, chili, det rivna skalet från en tvättad limefrukt och hackad koriander. Dela limefrukten och pressa saften i färsen. Krydda med fisksås (ersätter salt) och knäck i ägget.

2. Blanda färsen och forma avlånga köttbullar. Vänd köttbullarna i sesamfrö och stek dem med olja i medelvarm panna.

3. Ta upp och håll köttbullarna varma. Torka ur och hetta upp pannan igen. Snabbstek wokgrönsakerna. Lägg upp grönsakerna som grund och köttbullarna ovanpå. Ringla över färdig teriyakisås och servera ris och lime till.

För 4 personer, 20 minuter

500 g nötfärs

1 msk färskriven ingefära

1/2 tsk mycket finhackad chili

1 lime

1/2 kruka färsk koriander

1 ägg

1 tsk fisksås

23 msk sesamfrön

rapsolja

Att äta till:

1 påse wokgrönsaker, ca 600 g

1 1/2 dl teriyakisås

fler limefrukter att äta till

ris

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!