Trippel löksås och stekt fläsk

En riktig klassiker när det kommer till i husmanskost är stekt fläsk och löksås, kokad på tre sorters smörfräst lök. Det är extra allt som jag vill ha det.

Ta ut svängarna och blanda både salladslök, purjolök och gul lök i såsen till den stekta, rimmade fläsket. 
Foto: Dan Strandqvist

Ta ut svängarna och blanda både salladslök, purjolök och gul lök i såsen till den stekta, rimmade fläsket. Foto: Dan Strandqvist

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-05-02 10:09
Ta ut svängarna och blanda både salladslök, purjolök och gul lök i såsen till den stekta, rimmade fläsket. 
Foto: Dan Strandqvist
Ta ut svängarna och blanda både salladslök, purjolök och gul lök i såsen till den stekta, rimmade fläsket. Foto: Dan Strandqvist
Ta ut svängarna och blanda både salladslök, purjolök och gul lök i såsen till den stekta, rimmade fläsket. 
Foto: Dan Strandqvist
Ta ut svängarna och blanda både salladslök, purjolök och gul lök i såsen till den stekta, rimmade fläsket. Foto: Dan Strandqvist

För 4 personer, 30 minuter

500 g rimmat fläsk

4–5 salladslökar

1 stor, gul lök

1 purjolök

5 dl mjölk

majsstärkelse

smör och rapsolja

salt och svartpeppar

Att äta till:

kokt potatisblandade blad

Gör så här:

1. Skala och hacka den gula löken. Skölj sallads- och purjolök och strimla. Fräs dem med smör under omrörning i en kastrull. Späd med mjölk och låt allt koka upp.

2. Red med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda sakta i minst 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Stek fläsket i merparten olja och lite smör. Krydda med svartpeppar. Salt har fläsket oftast så det räcker. Servera fläsk och löksås med kokt potatis och blandade salladsblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!