För 4 personer, 15 minuter
1 bunt grön sparris, ca 300 g
500 g färsk ostfylld tortellini
340 g skalade räkor i lag (2 burkar)
1 msk olivolja
1 påse blandade salladsblad
12 körsbärstomater
dill
Till dressingen:
1 citron (rivet skal och saft)
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
Gör så här:
1. Tvätta citronen och riv av det yttersta gula skalet. Blanda det med saften från frukten, matlagningsyoghurt, majonnäs och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar. Bryt bort den nedersta, torra delen från sparrisen. Skär resten i 3–4 centimeter långa bitar.
2. Koka upp saltat vatten. Koka sparris och tortellini i samma kastrull cirka 3 minuter. Häll i durkslag och låt rinna av.
3. Låt räkorna rinna av och fräs några sekunder med olivolja i medelvarm panna. Blanda räkorna med pasta och sparris.
4. Arrangera en bädd av riven sallad och halva körsbärstomater. Vänd i pastablandningen och ringla dressingen över. Garnera med dill.