Torsk med stuvad bladspenat

Spenat delar landet i två läger. De som gillar det eller de som går omvägar så fort de gröna bladen nämns. Jag hyllar spenaten som en delikatess! Gärna serverad med stekt torsk.

Stuvad bladspenat smaksatt med riven muskot passar utmärkt till stekt torskfilé.

Stuvad bladspenat smaksatt med riven muskot passar utmärkt till stekt torskfilé.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-26 08:05
Stuvad bladspenat smaksatt med riven muskot passar utmärkt till stekt torskfilé.
Stuvad bladspenat smaksatt med riven muskot passar utmärkt till stekt torskfilé.

För 4 personer, 30 minuter

600 g skinn- och benfri torskfilé

salt och peppar

2-3 msk vetemjöl

2 ägg

smör och rapsolja

Till stuvningen:

1 påse bladspenat, 400 g

1 dl mager grädde

1 tsk vegetarisk grönsaksbuljong i pulverform

1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten

nyriven muskotnöt

Att äta till:

kokt potatis

citron

blandad sallad

Gör så här:

1. Tina spenaten långsamt i en kastrull på svag värme. Tillsätt grädde och låt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt spenaten knappt sjuda i några minuter. Smaka av med vegetarisk grönsaksbuljong, riven muskotnöt, salt och peppar.

2. Dela fisken i portionsbitar och vänd först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och därefter direkt ned i pannan. Steka i lika delar smör och rapsolja i cirka 1 1/2 minut per sida. Salta och peppra lätt.

3. Lägg upp spenaten med fisken över och toppa med citron. Servera med kokt potatis, citron och sallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!