För 4 personer, 30 minuter
600 g skinn- och benfri torskfilé
salt och peppar
2-3 msk vetemjöl
2 ägg
smör och rapsolja
Till stuvningen:
1 påse bladspenat, 400 g
1 dl mager grädde
1 tsk vegetarisk grönsaksbuljong i pulverform
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
nyriven muskotnöt
Att äta till:
kokt potatis
citron
blandad sallad
Gör så här:
1. Tina spenaten långsamt i en kastrull på svag värme. Tillsätt grädde och låt koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt spenaten knappt sjuda i några minuter. Smaka av med vegetarisk grönsaksbuljong, riven muskotnöt, salt och peppar.
2. Dela fisken i portionsbitar och vänd först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och därefter direkt ned i pannan. Steka i lika delar smör och rapsolja i cirka 1 1/2 minut per sida. Salta och peppra lätt.
3. Lägg upp spenaten med fisken över och toppa med citron. Servera med kokt potatis, citron och sallad.