Torsk med indisk twist

Äpplen piffar till torsken så att den får en härlig syrlighet. Curryn ger en indisk touch.

Curr, haricots verts och äpple livar upp torsken.

Curr, haricots verts och äpple livar upp torsken.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-06-12 06:45
Curr, haricots verts och äpple livar upp torsken.
Curr, haricots verts och äpple livar upp torsken.

För 4 personer, 25 minuter

600 g torskfilé

salt och vitpeppar

2 msk vetemjöl

1 ägg

2 dl ströbröd

smör (rikligt) och rapsolja till stekning

Att äta till:

2 syrliga äpplen

1 stor gul lök

1-1 1/2 msk het curry

100 g haricots verts

ris

citron

sallad

Gör så här:

1. Dela fisken i portionsbitar, salta och peppra lätt. Vänd bitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Skala och hacka den gula löken. Stick ut kärnhusen från äpplena och skär fruktköttet i knappt centimetertjocka skivor.

2. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja cirka 2 minuter per sida. Ta upp fisken och lägg i mer smör. Lägg i bitar av lök och äpple samt haricots verts. Krydda med curry och stek blandningen under omrörning ungefär 2 minuter.

3. Fördela lök och äppelblandningen på tallrikar. Lägg fisken ovanpå och skeda till sist smör från pannan över. Serveras med ris och citron. Några spänstiga salladsblad smakar alltid gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!