För 4 personer, 25 minuter
600 g torskfilé
salt och vitpeppar
2 msk vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
smör (rikligt) och rapsolja till stekning
Att äta till:
2 syrliga äpplen
1 stor gul lök
1-1 1/2 msk het curry
100 g haricots verts
ris
citron
sallad
Gör så här:
1. Dela fisken i portionsbitar, salta och peppra lätt. Vänd bitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Skala och hacka den gula löken. Stick ut kärnhusen från äpplena och skär fruktköttet i knappt centimetertjocka skivor.
2. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja cirka 2 minuter per sida. Ta upp fisken och lägg i mer smör. Lägg i bitar av lök och äpple samt haricots verts. Krydda med curry och stek blandningen under omrörning ungefär 2 minuter.
3. Fördela lök och äppelblandningen på tallrikar. Lägg fisken ovanpå och skeda till sist smör från pannan över. Serveras med ris och citron. Några spänstiga salladsblad smakar alltid gott till.