För 4 personer 30 minuter
600 g torskfilé
50 g skalade räkor
200 g musslor med skal
1 liter vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tärning fiskbuljong
1/2 gul lök
salt och krossad vitpeppar
Till såsen:
3 dl fiskspad
2 dl grädde
1 msk majsstärkelse
Att äta till:
100 g champinjoner
smör
citron
dill
kokt potatis
Gör så här:
1. Koka upp vatten smaksatt med vinäger, fiskbuljong, hackad gul lök, salt och krossad vitpeppar. Sjud 2 minuter. Lägg torsken i en kastrull. Sila över det smaksatta spadet och sjud 2–3 minuter. Ta upp fisken och håll den varm. Sila spadet igen. Spara 3 deciliter till såsen, resten till musselkoket. Koka upp 3 deciliter spad med grädde. Red med majsstärkelse och sjud 5 minuter. Salta och peppra.
2. Skölj musslorna. Ta bort öppna och trasiga exemplar. Koka musslorna i 4 minuter under lock i det sista av spadet. Sortera bort musslor som inte öppnat sig.
3. Skiva och stek svampen hastigt i smör. Lägg upp fisken, slå sås över och toppa med skalade räkor, musslor och svamp. Garnera med dill och citron. Servera med kokt potatis.