Torsk med äpple

Livsstil & fritid2017-10-10 07:22

Gör så här:

1. Dela fisken i portionsbitar och salta och peppra lätt. Vänd bitarna i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd.

2. Skala och hacka den gula löken. Stick ut kärnhusen från äpplena och skär i knappt centimetertjocka skivor.

3. Stek fisken i lika delar smör och rapsolja cirka 2 minuter per sida. Ta upp och håll varm. Lägg i lök och äpple samt haricots verts i pannan med mer smör. Tillsätt curry och stek under omrörning ungefär 2 minuter. Fördela lök och äppleblandningen på tallrikar. Toppa med fisken och skeda smör från pannan över allt. Serveras med ris och citron. Några spänstiga salladsblad smakar alltid gott till.

För 4 personer, 20 minuter 600 g torskfilé salt och vitpeppar 2 msk vetemjöl 1 ägg 2 dl ströbröd smör (rikligt) och rapsolja till stekning Att äta till: 2 syrliga äpplen 1 stor gul lök 1-1 1/2 msk het curry 100 g haricots verts ris citron sallad 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1. 20081339Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!