För 4 personer, 15 minuter
2 burkar tonfisk i vatten
1 rödlök
100 g haricots verts
50 g blandade salladsblad, gärna med varierande färg
3 tomater
1/2 gurka
2 hårdkokta ägg
2 citroner
Till servering:
olivolja med citronsmak
havssalt
Gör så här:
1. Skölj grönsakerna och se till att de torkar. Hårdkoka äggen och spola dem i kallt vatten.
2. Ge bönorna ett uppkok i lättsaltat vatten. Avbryt kokningen genom att spola kallt vatten i kastrullen. Bönorna ska fortfarande ha kvar spänst och tuggmotstånd.
3. Sila tonfisken från konservburkens vatten i ett durkslag eller liknande. Skär tomaterna i skivor, gurkan i bitar, löken i ringar och riv salladen grovt. Skala och dela äggen i halvor och skär citronerna i båtar.
4. Fördela salladsblandningen i högar på fyra tallrikar. Toppa med tonfisk, lök, tomatskivor och gurkbitar. Droppa över olivolja och garnera med ägghalvor och citronbåtar, och ställ fram saltet vid sidan av.