Tonfisksallad

Tonfisksallad kommer väl till hands en varm sommardag. Servera salladen med god olivolja, färskpressad citronsaft och en nypa flingsalt så höjs smaken ytterligare.

Tonfisksallad är en matig sommarsallad. Lika god hemma i köket som på stranden.

Tonfisksallad är en matig sommarsallad. Lika god hemma i köket som på stranden.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-10 06:19
Tonfisksallad är en matig sommarsallad. Lika god hemma i köket som på stranden.
Tonfisksallad är en matig sommarsallad. Lika god hemma i köket som på stranden.

För 4 personer, 15 minuter

2 burkar tonfisk i vatten

1 rödlök

100 g haricots verts

50 g blandade salladsblad, gärna med varierande färg

3 tomater

1/2 gurka

2 hårdkokta ägg

2 citroner

Till servering:

olivolja med citronsmak

havssalt

Gör så här:

1. Skölj grönsakerna och se till att de torkar. Hårdkoka äggen och spola dem i kallt vatten.

2. Ge bönorna ett uppkok i lättsaltat vatten. Avbryt kokningen genom att spola kallt vatten i kastrullen. Bönorna ska fortfarande ha kvar spänst och tuggmotstånd.

3. Sila tonfisken från konservburkens vatten i ett durkslag eller liknande. Skär tomaterna i skivor, gurkan i bitar, löken i ringar och riv salladen grovt. Skala och dela äggen i halvor och skär citronerna i båtar.

4. Fördela salladsblandningen i högar på fyra tallrikar. Toppa med tonfisk, lök, tomatskivor och gurkbitar. Droppa över olivolja och garnera med ägghalvor och citronbåtar, och ställ fram saltet vid sidan av.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!