Tonfiskpasta

Även kockar gillar enkla recept. Den här såsen är fantastisk och många tror att det ligger timmar av arbete bakom resultatet. Men det om en handfull ingredienser och bara två minuter på spisen.

Tonfiskpasta med grönpeppar är hur enkel som helst att laga och bland det godaste man kan äta.

Tonfiskpasta med grönpeppar är hur enkel som helst att laga och bland det godaste man kan äta.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-06-14 08:10
undefined
Tonfiskpasta med grönpeppar är hur enkel som helst att laga och bland det godaste man kan äta.

För 4 personer, 15 minuter

2 burkar tonfisk i vatten, 300 g avrunnen vikt

4 dl kokbar crème fraiche

2 msk grönpeppar i lag

1 tsk grönsaksbuljong i pulverform

salt och peppar

Att äta till:

pasta

1 msk olivolja

svartpeppar

blandade salladsblad

2–3 tomater

1/2 röd paprika

1 liten rödlök

färsk mynta

Gör så här:

1. Koka pastan i lättsaltat vatten. Låt den rinna av i durkslag och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt olivolja och svartpeppar. Blanda runt.

2. Koka samtidigt upp crème fraiche i en kastrull. Smula ned avrunnen tonfisk och smaka av med grönpeppar och grönsaksbuljong. Låt sjuda 2 minuter. Smaka av med salt och en nypa grovmald svartpeppar.

3. Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Fördela såsen över och garnera med färsk mynta eller persilja. Riktigt med salladsgrönsaker smakar gott till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!