För 4 personer, 15 minuter
2 burkar tonfisk i vatten, 300 g avrunnen vikt
4 dl kokbar crème fraiche
2 msk grönpeppar i lag
1 tsk grönsaksbuljong i pulverform
salt och peppar
Att äta till:
pasta
1 msk olivolja
svartpeppar
blandade salladsblad
2–3 tomater
1/2 röd paprika
1 liten rödlök
färsk mynta
Gör så här:
1. Koka pastan i lättsaltat vatten. Låt den rinna av i durkslag och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt olivolja och svartpeppar. Blanda runt.
2. Koka samtidigt upp crème fraiche i en kastrull. Smula ned avrunnen tonfisk och smaka av med grönpeppar och grönsaksbuljong. Låt sjuda 2 minuter. Smaka av med salt och en nypa grovmald svartpeppar.
3. Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Fördela såsen över och garnera med färsk mynta eller persilja. Riktigt med salladsgrönsaker smakar gott till.