Tips på sylt av vinbär

Sylt av vinbär blir syrlig och passar bra till ost och kex. Här är ett recept vi fått av Helena Moen.

Sylten blir god som marmelad på en tunnbrödssmörgås. Foto: Ulf Johansson.

Sylten blir god som marmelad på en tunnbrödssmörgås. Foto: Ulf Johansson.

Foto: Foto: Yvonne Rönngren

Livsstil & fritid2014-09-18 08:00

2 kg rensade vinbär

2 kg socker

2 cm finriven färsk ingefära eller 1 tsk vaniljpulver

Koka bär, socker och eventuellt ingefära till det tjocknar. Häll upp på steriliserade, varma glasburkar.

Låt svalna med locket neråt. Efteråt kan du kolla om metallocket sugits in. Då vet du att ingen luft kommer in och att sylten håller längre.

Äppeldricka:

Skär äpplen i fjärdedelar och koka i saftmaja.

Frys in osötad i plastflaskor, direkt från slangen! Läskande och gott!

Äppelmos:

Passera äpplena du just kokade i saftmajan, söta om du vill och frys in i plastpåsar.

Sylten blir god som marmelad på en tunnbrödssmörgås. Foto: Ulf Johansson.
Sylten blir god som marmelad på en tunnbrödssmörgås. Foto: Ulf Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!