Timjantorsk

Färsk timjan i kombination med torskfilé är hur gott som helst. Och med lite mild vitvinsvinäger i koket får man lätt vinsyrlighet utan att behöva ta till alkohol.

Lördagsfisk från frysen. Jodå, det går att laga gott med nya tidens frysta fiskar som exempelvis kapkummel.

Lördagsfisk från frysen. Jodå, det går att laga gott med nya tidens frysta fiskar som exempelvis kapkummel.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-04-14 08:20
Lördagsfisk från frysen. Jodå, det går att laga gott med nya tidens frysta fiskar som exempelvis kapkummel.
Lördagsfisk från frysen. Jodå, det går att laga gott med nya tidens frysta fiskar som exempelvis kapkummel.

För 4 personer, 25 minuter

800 g torskfilé från säkra bestånd

1 liter vatten

1 msk mild vitvinsvinäger

salt och hel vitpeppar

1 bit purjolök

1 tärning fiskbuljong

Till såsen:

2 msk smör

1 1/2 msk vetemjöl

3 dl silad vätska från fiskkoket

2 dl grädde

1/2 dl finhackad, färsk timjan

Att äta till:

blandad sallad

kokt potatis

lättkokt broccoli

mer timjan

citron

Gör så här:

1. Koka upp vatten, vinäger, purjolök, fiskbuljongtärning, 1 tesked salt och 10 grovt krossade vitpepparkorn.

Rulla fiskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt. Lägg dem tätt i en kastrull. Sila över lagen och sjud 2– minuter under lock.

2. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med lag från fiskkoket och grädde. Krydda med timjan och sjud 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

3. Lyft upp fisken med hålslev och mellanlanda på hushållspapper. Lägg upp fisken på tallrikar och slå över sås. Garnera med citron och extra timjan. Servera med kokt potatis, broccoli och blandade blad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!