Thailändsk grönpepparkyckling

Livsstil & fritid2017-08-12 08:33

Gör så här:

1. Dela kycklingfiléerna i 2-3 bitar. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingbitarna hastigt i enbart rapsolja. Lyft över bitarna till en tallrik som ställs vid sidan av värmen.

2. Skala och skär den gula löken i klyftor. Dela champinjonerna i bitar. Fräs svamp, lök och haricots verts med ytterst lite rapsolja i en vid kastrull. Slå på kokosmjölk och krydda med hela grönpepparkorn, grön currypasta och fisksås.

3. Lägg kycklingbitarna i pannan med smaksatt kokosmjölk och låt allt sjuda i 8-10 minuter, eller till dess att kycklingen är genomlagad. Garnera med halva körsbärstomater, blandade blad och groddar. Ris är ett självskrivet tillbehör.

Glöm att det skulle vara komplicerat att laga god mat. Här en thaiinspirerad grönpepparkyckling som du gör både smidigt och snabbt. För 4 personer, 20 minuter 600 g kycklingfilé rapsolja 1 gul lök 100 g champinjoner 50 g haricots verts 1 burk kokosmjölk, 400 ml 1 msk grönpeppar i lag 1 msk grön currypasta 1 tsk fisksås Att äta till: jasminris blandade blad, gärna även groddar körsbärstomater 23431730Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!