Tabbouleh

Nu har vi några härliga sommarmånader framför oss. En frisk tabbouleh är alltid uppskattad och med gott bröd till är den en fullträff.

Mat som hänger med ut måste gå att äta med en hand eller enbart gaffel. Sallader, mackor eller varför inte en tabbouleh är bra val.

Mat som hänger med ut måste gå att äta med en hand eller enbart gaffel. Sallader, mackor eller varför inte en tabbouleh är bra val.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-06-18 07:45
Mat som hänger med ut måste gå att äta med en hand eller enbart gaffel. Sallader, mackor eller varför inte en tabbouleh är bra val.
Mat som hänger med ut måste gå att äta med en hand eller enbart gaffel. Sallader, mackor eller varför inte en tabbouleh är bra val.

För 4 personer, 30 minuter

3 dl bulgur

3 dl vatten

1/2 tärning grönsaksbuljong

1 gurka

3–4 tomater

1 dl hackad bladpersilja

1/2 dl hackad färsk mynta

2 limefrukter

1 dl olivolja

salt och svartpeppar

Att äta till:

bröd, gärna pitabröd

Gör så här:

1. Koka upp vatten och en halv tärning grönsaksbuljong. Se till att tärningen löser sig. Dra kastrullen till sidan och blanda i bulgurgrynen. Lägg på locket och låt stå och svälla i 5–7 minuter. Fluffa upp grynen med en knapp matsked olivolja. Ställ den att svalna.

2. Dela gurkan på längden och skär i halvcentimetertjocka skivor. Skär tomaterna i bitar och hacka bladpersilja och mynta. Blanda grönsaker och örter med avsvalnad bulgur.

3. Dela och pressa ut saften från limefrukterna. Blanda med olivolja och häll över bulguren. Smaka av med salt och svartpeppar. Salladen kan blandas hemma och tas med i kylväska. Serveras helst sval eller kyld, gärna med pitabröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!