Svensk klassiker

Förr fanns den svenska biffsteken - som på sjön fick namnet ångbåtsbiff – på alla matsedlar. Så här steker du ett stycke svensk mathistoria på bästa sätt.

Livsstil & fritid2014-06-27 04:00

Gör så här:

1. Banka köttet med köttklubba eller undersidan av en kastrull. Skala och skär lökarna i inte alltför tunna skivor.

2. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i lika delar smör och rapsolja. Tillsätt salt och peppar. Sänk värmen så fort köttet lagts i pannan och beräkna stektiden till 2_3 minuter per sida. Ta upp och håll köttet varmt på en folietäckt tallrik som placerats ovanpå potatiskastrullen.

3. Stek löken i samma fett som köttet. Efter ett par minuter tillsätts vatten, vin, fond och soja. Vispa ur pannan och red lätt med majsstärkelse löst i vatten. Fördela lök och sky över köttet. Bjud kokt potatis och blandad grönsallad till.

För 4 personer, 20 minuter 4 rejäla bitar utskuren biff 2 gula lökar salt och peppar smör och rapsolja 2 dl vatten 1/2 dl rödvin eller madeira 1 msk konc. kalvfond 1 tsk kinesisk soja 1 tsk majsstärkelse + 1 msk vatten Att äta till: kokt potatis blandad grönsallad 16731138

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!