Svampsoppa

Nu kommer skogens svampar. Affärens färska champinjoner får ta ledigt några veckor. Ut och plocka skogens guld, rensa och njut.

Nu är tiden inne för en riktigt god svampsoppa.

Nu är tiden inne för en riktigt god svampsoppa.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-09-10 09:58
Nu är tiden inne för en riktigt god svampsoppa.
Nu är tiden inne för en riktigt god svampsoppa.

För 4 personer, 30 minuter

1 liter blandad svamp

1 gul lök

1 msk vetemjöl

1 tärning grönsaksbuljong

1 tärning svampbuljong

1 msk finhackad timjan + hel till garnering

3 dl grädde

9 dl vatten

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

8–12 smörstekta kantareller

Gör så här:

1. Rensa svampen, men undvik att skölja den. Svampsmaken är vattenlöslig. Spara några fina svampar till garnering. Hacka resten ganska grovt. Skala och finhacka löken. Koka upp vatten och grädde. Smula i buljongtärningarna.

2. Sätt en rymlig kastrull på spisen. Fräs lök och svamp med smör och olja under omrörning. Pudra över vetemjöl och späd med den kokande soppgrunden. Krydda med timjan och låt soppan koka upp för att sedan sjuda 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3. Stek några fina kantareller och lägg som garnityr i varje sopptallrik tillsammans med färsk timjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!